1 maand lang 10.000 stappen per dag: goed te doen of lastiger dan je denkt…

Body
10.000 stappen

Ik heb de hele maand april geen stap gezet of de activity tracker om mijn linker pols registreerde ‘m. Mijn missie? Minimaal 10.000 stappen per dag. En dat was nog een hele kluif…

1 maand lang 10.000 stappen per dag: goed te doen of lastiger dan je denkt…

De hele maand april waren mijn Polar A360 en ik onafscheidelijk. Zodra ik uit de douche stapte deed ik ‘m om. Want als je 10.000 stappen per dag moet zetten dan telt every single step. De eerste 15 dagen vond ik de challenge redelijk goed te doen. Maar de afgelopen twee weken raakte de klad er een beetje in. Ik had het vooral moeilijk op drukke FullSizeRender-3dagen. Tot drie keer doe heb ik ‘s avonds na een etentje nog een half uur buiten moeten banjeren om aan mijn 10.000 stappen te komen. Terwijl ik duizend keer liever linea recta mijn bed was ingedoken. Mijn dieptepunt bereikte ik vorige week zondag. De dag ervoor was ik naar een festival geweest en the day after kwam ik niet verder dan een miezerige 1200 stappen (het spreekwoordelijke loopje van de bank naar de koelkast). Die zondag heb ik mijn ene joker ingezet (ik had met mezelf afgesproken dat ik de 10.000 stappen op één dag niet hoefde te zetten). De overige 29 dagen die de maand april telde is het me gelukt om minimaal 10.000 stappen te zetten. Mijn gemiddelde lag zelfs op 11.891 stappen per dag. En daarmee is mijn missie meer dan geslaagd!

Onafscheidelijk?

De hamvraag is nu: verdwijnt de activity tracker na een maand voorgoed uit mijn leven? Of blijf ik ‘m dragen? Hoewel ik mijn stappenteller meer dan eens heb vervloekt, zijn we toch onafscheidelijk geworden. Ik ben echt (veel) meer gaan bewegen en de activity tracker heeft me doen inzien dat ik op een doorsnee dag maar 6.000 stappen zet en veel langer zit dan goed voor me is. Het  klinkt gek, maar het getal op het kleine schermpje aan je pols maakt het verschil tussen op de bank ploffen of tóch nog even een blokje om maken. En als je al die blokje om bij elkaar optelt, dan leg je binnen een maand tijd toch maar mooi 221.12 km af. Reken maar uit wat dat aan beweging oplevert na een jaar! Er zijn aardig wat onderzoeken gedaan naar stappentellers en mensen die er één dragen verliezen binnen een jaar tijd gemiddeld 5,2 kilo aan puur vet omdat ze 2000 stappen per dag meer zijn gaan zetten. Toch zijn het niet zozeer de calorieën waar het mij om gaat. Ik geloof echt dat zitten het nieuwe roken is. En als ik in goede gezondheid kan blijven door van de bank af te komen, dan teken ik daarvoor. Mét een activity tracker aan mijn pols.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.