10.000 stappen per dag: dat vraagt om een mindswitch

Body
10.000 stappen

Het zetten van 10.000 stappen per dag. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, lastiger dan je denkt! Ik heb het inmiddels 15 dagen achter elkaar geprobeerd en pas op dag 8 veranderde mijn mindset.

10.000 stappen per dag: lastiger dan je denkt!

Op 1 april begon ik aan een challenge: 10.000 per dag, 1 maand lang. Inmiddels ben ik halverwege en ik moet zeggen: het valt niet mee. Ik dacht namelijk dat ik die 10.000 stappen zonder extra inspanning wel zou halen. Ik fiets naar mijn werk en naar alle afspraken in de stad, wandel ‘s avonds naar de supermarkt voor mijn boodschappen en… nou ja, dat is het wel zo’n beetje. Want de rest van de dag zit ik achter mijn bureau om stukjes te tikken. En daarmee kom je dus mooi niet verder dan 5.000 à 6.000 stappen. Hoe ik dat zo zeker weet? Nou, aan mijn linkerpols draag ik sinds 1 april standaard een activity tracker van Polar en daar valt niet mee te sollen. Tot op de stap nauwkeurig geeft ie aan hoe lui of actief je bent. En met een zittend beroep ben je luier dan je denkt…

Twee keer zo actief

Het werd mij al heel snel duidelijk dat ik letterlijk 2 keer zo actief zo moeten worden om mijn challenge te kunnen volbrengen. In praktijk betekent dit dat ik de afgelopen weken elke dag een half uur tot een uur extra ben gaan wandelen. Oók op dagen dat ik daar na een lange werkdag nul komma nul zin in had. Maarrrr… tot nu toe houd ik het vol. Het keerpunt kwam op dag 8. Toen besloot ik om de dagelijkse wandeling niet meer te zien als10.000 stappen een opgave, maar als een moment van ontspanning. Zodra ik ‘s avonds thuis kom, trek ik mijn sneakers aan en fiets ik naar het Amsterdamse bos. Daar probeer ik zoveel mogelijk green energy op te snuiven én stress van me af te laten glijden. Wandelen in het groen doet namelijk wonderen voor je cortisol levels. Dit stresshormoon daalt in het bos al na 30 minuten en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Door mijn eigen instelling te veranderen, ben ik zelfs méér gaan lopen dan 10.000 stappen met dag. Mijn gemiddelde van de afgelopen weken ligt op 12.238 stappen per dag.

Geen gewonnen race

Hoewel het toevoegen van meer beweging me steeds makkelijker af gaat, zie ik deze challenge nog niet als een gewonnen race. Ik heb nog 2 weken te gaan en met 2 festivals voor de boeg houd ik mijn hart vast. Want the day after vind ik het stukje van de bank naar de koelkast vaak al een hele opgave. We zullen zien…

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.