Yogafest 2017: hét festival waar yoga-groentjes en gevorderden elkaar ontmoeten

by Karlijn Visser 30.05.2017

Als we één dame kennen met lef en goede smaak, dan is het Karianne Kraaijestein wel. Ze is oprichter van YogaFest. Een festival waarbij alles draait om yoga with a sense of style. Het vindt plaats op 17 en 18 juni op het Westergasterrein. We vroegen Karianne naar haar favoriete teachers die binnenkort neerstrijken in Amsterdam en hoe je je het best voor kunt bereiden op dit 2-daagse yogafestival. 

Yogafest 2017: hét festival waar yoga-groentjes en gevorderden elkaar ontmoeten

Voor wie is Yogafest?

Karianne: YogaFest is een 2-daags festival op de Westergasfabriek waar iedereen die interesse heeft in yoga en een gezonde lifestyle bij elkaar komt. Yoga, massages, muziek, gezond eten en dat op het mooiste plekje van Amsterdam voor zowel beginners als advanced practicioners. Yogafest is er voor iedereen. Dat maakt het festival heel divers. Je kunt zelf bepalen of je de diepte of breedte in wil. Mix and match.

Wat is er dit jaar anders ten opzichte van Yogafest vorig jaar?

Karianne: De eigen Studio, geopend in september 2016, vormt het hart van het festival met daarbij een fijne buitenruimte waar Aerial yoga plaatsvindt. Ook betrekken we het Westergastheater erbij waar de openings yogasessie met een live dj wordt gehouden. Vanuit Cafe Sage zorgen we voor gezonde maaltijden met de luxe van een groot zonnig terras waar je kunt relaxen. Yogi tea is aanwezig met free tea voor de gasten en bij Royal Green kun je producten proeven.

yogafest 2017

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Bijzonder is dat dr. Robert Svoboda – een van de meest gerenommeerde Ayurvedische teachers en auteur uit de USA – bij ons is. Hij reist niet veel meer en zal dat ook niet veel doen omdat hij een steeds meer teruggetrokken leven prefereert maar voor Yogafest maakt hij een uitzondering.

Waar verwacht je het meest van?

Karianne: De opening op zaterdagochtend mag je niet missen. Uiteraard zijn ook de Boys of Yoga er weer voor een spetterend sweaty uiteinde op zondagmiddag. En er zijn 3 nieuwe internationale namen van yoga teachers bij die nog nooit eerder in Amsterdam hebben les gegeven. Vandaar dat ik erg uitkijk naar de lessen van Felix Price, Libby Love en Andrea Paige.

Waar ga je zelf absoluut naar toe?

yogafest 2017

Karianne: Ik trakteer mezelf op een van de heerlijke massages van Kama Ayurveda. We hebben speciaal voor het festival massages van 30 en 45 minuten ontwikkeld.

Hoe bereid je je voor op YogaFest?

Karianne: Matten zijn er zowel in de Studio als in het Westergastheater, dus die mag je lekker thuis laten. Kijk goed waar je naar toe wil en wat voor kaartje je koopt. En verder: practice! Welke vorm dat dan ook moge zijn…

Welke quote inspireert jou?

Karianne: “My mission in life is not merely to survive, but to thrive and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style.” Maya Angelou.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Wil jij naar YogaFest? Koop dan hier je dagtickets voor €85 of een los lesticket vanaf €15. En weekendticket kost €145. yogafestinternational.com Credits beeld: TommyNLance

  • Vond je dit een leuk artikel? Deel het via:

You may also like

NIEUWSBRIEF
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story. We houden je op de hoogte!
INSCHRIJVEN