Cool things to do in June

by Faker Agency 31.05.2017

Nu de zomer echt zijn intrede heeft gedaan, is het weer heerlijk genieten op de terrassen en in de natuur. Even genoeg van de warmte? Musea zijn de ideale plek voor wat verkoeling en inspiratie. Zoals jullie inmiddels zijn gewend, hebben we weer – al zeggen we het zelf – een mooie verzameling gemaakt van de activiteiten en tentoonstelling die zeker de moeite waard zijn in de maand juni. Have fun!

Cool things to do in June

Body Art – t/m juli 2018

Body artHet blijft fascinerend, kunst op het menselijk lichaam. Van make-up, tatoeages tot onderhuidse implantaten, de mens kan ver gaan in het uiten van zijn of haar identiteit. Hoewel tatoeages steeds meer ‘normaal’ worden in de Westerse cultuur, blijft het chirurgisch veranderen van het lichaam toch nog steeds taboe. Terwijl bij sommige inheemse stammen in Afrika dit juist traditie is. Waar komen die verschillen vandaan? In het Tropenmuseum in Amsterdam wordt tijdens de tentoonstelling ‘Body Art’ een overzicht getoond van foto’s en persoonlijke verhalen van de meest uiteenlopende vormen van lichaamskunst. Dan lijkt een tatoeage toch ineens heel onschuldig.

Documenta14 – 10 juni t/m 17 september

documenta14Vanaf 10 juni is Kassel (Duitsland) weer 100 dagen lang het middelpunt van de internationale kunstwereld tijdens Documenta14: één van de belangrijkste tentoonstelling op het gebied van hedendaagse kunst. Het stadje Kassel verandert tijdens de vijfjaarlijkse tentoonstelling in een grote (deels openlucht) galerie. Met 4 uur tuffen vanuit Amsterdam ligt Kassel niet op je gebruikelijke kunstroute, maar aangezien Documenta13 (in 2102) absoluut de moeite waard was, is er grote kans dat editie 14 dat ook zeker gaat zijn! Dus hop, in de auto en gaan! Misschien combineren met een weekendje Dortmund? Tickets zijn hier te koop.

Rotterdamse Dakendagen – 9, 10 & 11 juni

rotterdamse dakendagenRotterdam eens vanuit een ander perspectief bekijken? Dat kan tijdens de Rotterdamse Dakendagen! Drie dagen lang kan je op grote hoogtes in de stad komen, die normaal gesproken voor het publiek gesloten zijn. Met de dakpas kan je zelf langs de opengestelde daken gaan of boek een tour, zoals de ‘Rotterdamse Architecten’ tour. Hiermee ga je langs de architectonische hoogstandjes in de stad van onder andere OMA, Arconiko en Kühne&Co. Architectuur niet zo je ding? De tour ‘Bij de mensen thuis’ geeft je een kijkje op het dak van bijzondere privé huizen, waar de bewoners hun eigen groene oase midden in de stad hebben gecreëerd.

Daisuke Yokota ‘Matter’ – t/m 4 juni

Last but zeker not least, eentje om nog even snel in je agenda te zetten, de expositie ‘Matter’ van de Japanse kunstenaar Daisuke Yokota in het Foam in Amsterdam. Als pionier van de Japanse experimentele fotografie, stelt hij niet de foto zelf centraal, maar juist de fysieke afdruk en het volume ervan. Door afbeeldingen op experimentele materialen af te drukken, komen normaalgesproken platte foto’s ineens driedimensionaal tot leven. Zeker geen eentonige fototentoonstelling dus, maar een inspirerende expositie over het volume en de perceptie van fotografie.

Beeld credits:

Image (breed zwart wit): Body Art – Tropenmuseum
Image: Mrs Kouya B, Series Hââbré the last generation 2013, © Joana Choumali
Image: Banu Cennetoğlu, Gurbet’s Diary (27.07.1995–08.10.1997), 2016–17, various materials, Gennadius Library, Athens, documenta 14, photo: Freddie F.
Image: Frank Hanswijk
Image: Daisuke Yokota installing Matter at Foam, March 2017 © Foam

  • Vond je dit een leuk artikel? Deel het via:

You may also like

NIEUWSBRIEF
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story. We houden je op de hoogte!
INSCHRIJVEN