Recept: vegan carrot cake mét extra vitamines en mineralen

by Evelyn van Hasselt 30.11.2017

Niets laat je huis zo lekker ruiken als een zelfgebakken carrot cake. De cake die je met dit recept maakt is ook nog eens vegan én voorzien van een gezonde twist. Met drie schepjes Vitaminfood voeg je namelijk 27 vitamines en mineralen aan het cakebeslag toe. En nu we dieper de winter induiken is elke extra vitamine mooi meegenomen.

Vegan carrot cake mét extra vitamines en mineralen

vitaminfoodSinds we Vitaminfood hebben ontdekt, staat er standaard een zak in ons keukenkastje. Op drukke dagen, als we geen tijd hebben om fatsoenlijk te ontbijten lunchen, gebruiken we het poeder om maaltijdshakes mee te maken. Je kunt Vitaminfood echter óók gebruiken om aan recepten toe te voegen. Met een paar schepjes geef je muffins, pancakes, taarten en dus deze carrot cake een super gezonde twist. Vitaminfood bevat namelijk een mix van 27 vitamines en mineralen waaronder magnesium, ijzer, calcium en vitamine A, vitamine B12, vitamine C, vitamine D en zélfs vitamine K (een niet zo bekende maar razend belangrijke vitamine met verjongende eigenschappen). Ook zitten er meervoudig onverzadigde vetzuren en superfoods in zoals libido verhogend macapoeder. Dus hup, de keuken in :-)!

Vegan carrot cake met Vitaminfood

Begin eerst met:
30 gr gebroken lijnzaad met 85 ml water in een kom te weken.

Alle droge ingrediënten in een kom goed mixen:
400 gr boekweitmeel
5 gr kaneel
1 tl zout
1 tl gember
1,5 tl bakpoeder
1,5 tl baking soda
500 gr geraspte biologische peen
100 gr fijngehakte walnoten
2-3 scoops (naar smaak) Vitaminfood vanille poeder

In de blender:
450 gr kokosbloesemsuiker
150 gr zonnebloem olie
3 tl vanille
Het geweekte lijnzaad

Zo maak je de carrot cake

  • Mix de inhoud van de blender met de droge ingrediënten.
  • Beslag verdelen over 2 springvormen van 20 cm doorsnee.
  • Bak ze af in circa 45/50 min in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  • Laatste 5/10 minuten controleer je het beslag met een mes of het van binnen goed gaar is.
  • Komt de mes er schoon uit, dan is het oké. Is het nog ‘nat’, verleng het dan telkens met 5 minuten.

Zo maak je de cremalaag

Zorg ervoor dat je worteltaart goed afgekoeld is.

Ondertussen kan je wachten tot je harde plantaardige boter (circa 125 gr) buiten de koelkast zacht is geworden. Eenmaal zacht doe je het in de blender, samen met:

-2 tl vanille extract
-50 ml plantaardige melk
-1 el appel cider
-snufje zout
-50 gr stevia of 50 gr kokosbloesemsuiker
-half uitgeperste biologische citroen

Mocht je crema laag nog teveel naar boter smaken, of een bittere nasmaak hebben van de stevia, dan kan je naar smaak iets meer citroen en vanille extract bij voegen.

Laat de gemaakte crema iets uitharden in de koelkast voordat je het gaat uitsmeren tussen de twee helften van de worteltaart en eromheen.

Top het af met eetbare bloemen en geniet!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN