Recept uit The Green Kitchen: Zweedse banaan-spinaziepannenkoekjes

by Karlijn Visser 06.09.2017

The Green Kitchen: een liefdevol familiekookboek met meer dan 100 supergezonde, lekkere en vegetarische recepten voor elke dag. Met gerechten vanuit de hele wereld, tips voor een goedgevulde voorraadkast en informatie over gezonde voeding. Wij zijn verliefd op de prachtige beeldtaal van het Zweedse duo David en Luise en mochten dit fijne recept van hen met je delen. 

Recept uit The Green Kitchen: banaan-spinaziepannenkoekjes

Green kitchen at homeDavid en Luise: We maken dit beslag altijd klaar in onze blender – die is perfect voor pannenkoekenbeslag, helemaal als je er ook nog bananen en spinazie aan toevoegt. We eten al jaren spinaziepannenkoekjes, maar nog niet eerder verscheen dit recept in een boek. De pannenkoekjes zijn stevig, lekker zoet en perfect als ontbijt. De spinazie voegt niet alleen een fijne kleur toe, de hartige smaak ervan brengt ook het zoete van de bananen mooi in balans. De kleur is afhankelijk van de hoeveelheid spinazie en de hitte van je pan (als de pan te heet is, worden de pannenkoekjes bruin).

Ingrediënten banaan-spinaziepannenkoekjes (15 pannenkoekjes)

4 biologische scharreleieren
2 rijpe biologische bananen, gepeld
120 ml plantaardige melk naar keuze
handje spinazie of spinazie uit de vriezer, licht ontdooid
15 verse muntblaadjes (optioneel)
50 g amandelmeel
60 g boekweitmeel
40 g ongezoete kokosrasp
1 tl bakpoeder
snufje zeezout
virgin kokosolie of roomboter, om in te bakken

Bereiding

Breek de eieren in de blender, voeg de bananen, melk, spinazie en munt (als je die gebruikt) toe en pureer. Voeg de droge ingrediënten toe, pureer tot het een glad beslag is en schenk over in een kan. Laat het beslag een paar minuten rusten. Verhit op middelhoog vuur wat olie in een koekenpan met een diameter van 20 cm met antiaanbaklaag. Klop het beslag kort door en schep voor elk pannenkoekje 60 ml in de pan. Als het goed is passen er 4 pannenkoekjes tegelijk in. Bak ongeveer 1½ minuut of tot er luchtbelletjes verschijnen en de onderkant goudkleurig is. Keer voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant een minuut tot ook die goudkleurig is. Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en herhaal met de rest van het beslag. Serveer met een schepje yoghurt, een scheutje ahornsiroop, bosvruchten en passievruchtenpulp en bestrooi met fijngehakte pitjes.

Tips
Je kunt het beslag ook in een grote mengkom maken met een garde of staafmixer. Prak dan wel eerst de bananen en snijd de spinazie en munt (als je die gebruikt) fijn. Je kunt de spinazie vervangen door bosvruchten naar keuze.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

The Green Kitchen at Home, David Frenkiel Luise Vindahl, uitgeverij Becht, verkrijgbaar vanaf €24,95 via Bol.com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN