Recept van Rens Kroes: heerlijk zoet wortelontbijt dat smaakt naar carrotcake

by Karlijn Visser 28.03.2018

Toen ik vorige week bij hair stylist Ferry Loeve van Het Haartheater in de stoel zat voor wat nieuwe blonde lokken, raakte hij niet uitgepraat over een gezond ontbijtje dat smaakt naar carrotcake. Want júist die wortel maakt zijn favoriete ontbijt heerlijk zoet. Maar er is meer wat dit vegan wortelontbijt op basis van havermout doet. Door de dosis betacaroteen die je binnenkrijgt via de wortel is het super goed voor je huid, haar én ogen. Geen wonder dat Ferry zijn lievelingsontbijt met al zijn cliënten deelt. Dit is het recept, afkomstig van Powerfood Queen Rens Kroes! 

Recept van Rens Kroes: Wortelontbijt dat smaakt naar carrotcake en je huid & haar boost

Ferry Loeve, Het Haartheater, anti aging, haarkleuren, verfFerry: ‘Waarom ik elke ochtend een wortelontbijt eet? Het is lekker en ze geven me een energy-kick. Om 5.30 ‘s ochtends gaat mijn wekker en bereid ik de dag voor. Om 7u ga ik sporten en om 9u begint mijn werkdag. Maar wat maakt een wortel nou zo gezond? Wortels behoren tot knolgewassen en bevatten allerlei mineralen zoals kalium, natrium, calcium en fosfor. Ook barsten ze van de vitamines B, E en bevatten wortels veel betacaroteen. En dat bevat op zijn beurt weer carotenoïden: kleurstoffen die voorkomen in planten, bacteriën en dieren. Deze worden in je lichaam omgezet in vitamine A en dat is weer super goed voor je huid, haar en ogen. Daarnaast zorgt het stofje voor een sterke weerstand. Met dit ontbijtje krijg je meteen een flinke shot bètacaroteen binnen’.

Recept: Wortelontbijt dat smaakt naar carrotcake

Bereidingstijd: 20 min
Portie: 2
Houdbaarheid: direct opeten
Benodigdheden: pannetje

Ingrediënten
2 middelgrote winterwortels (ca. 200 g)
400 ml rijstmelk
100 g havermout
1 el gebroken lijnzaad
snufje zeezout
1 tl kaneelpoeder
1 tl vanillepoeder, ongezoet
1 tl gemberpoeder
2 handjes gojibessen
2 handjes moerbeien
1 tl notenpasta

Bereiding 
Rasp de wortels. Breng 400 ml rijstmelk in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook en voeg al roerend de havermout toe. Draai het vuur laag en laat ongeveer 10 min. zachtjes koken. Voeg dan de wortelrasp toe en kook mee tot deze zacht wordt. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen en voeg extra melk toe als de pap te dik wordt. Wanneer de havermout klaar is, voeg je de andere ingrediënten toe (maar houd de helft van de gojibessen en moerbeien achter voor garnering). Laat nog een paar minuutjes nawellen. Roer dan even goed door en verdeel het wortelontbijtje over twee schaaltjes. Bestrooi met de achtergehouden gojibessen en moerbeien. Tip: Schep er een lepel notenpasta bij!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Beeld & recept: Rens Kroes

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN