Recept: Snoezige zoete koekjes met eetbare bloemblaadjes

by Karlijn Visser 31.10.2017

Eten en schoonheid. Het zijn twee onderwerpen die op onze redactie regelmatig besproken worden. Want als je érgens mooi van wordt dan is het wel gezond eten. Het boek Eetbare Schoonheid werd dan ook meteen verslonden.

Snoezige zoete bloemenkoekjes

In Eetbare Schoonheid nemen auteurs Ellen Wagenaar en Annemarie Kok nemen je mee in de wereld van voeding en aromatherapie. Ellen is aromatherapeut. Annemarie is oerchef en epigenetisch voedingsdeskundige. Ze delen recepten voor in de keuken én badkamer. Alle recepten uit het 368 pagina tellende boek zijn op natuurlijke basis en ontwikkeld om de mooiste versie van jezelf tevoorschijn te toveren. Deze zoete bloemenkoekjes zijn onze favoriet. En hier lees je hoe je ze maakt :-).

Ingrediënten
100 gram zonnebloempitten
100 gram chufameel
50 gram gepeld hennepzaad
50 gram chiazaad
6 grote medjooldadels, even geweekt
handje rozijnen
1 groot biologisch ei
2 eetlepels au bain-marie gesmolten kokosolie
1 flinke theelepel gemberpoeder of 1 druppel gemberolie
1 flinke theelepel kaneelpoeder of 1 druppel kaneelschorsolie
handenvol verse of gedroogde eetbare bloemblaadjes: roos, kaasjeskruid, bernagie, goudsbloem

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de bloemen, in een keukenmachine tot een plakkerige bal. Snij de bloemetjes fijn en meng ze met de hand door het deegmengsel. Neem twee vellen bakpapier en leeg de deegbal er tussen. Rol met een deegroller het deeg tot een dunne plak van ongeveer een halve centimeter dik. Haal het bovenste vel van de plak deeg en maak een mooi vierkant van de dunne plak. Snij met de achterkant van een mes kleine vierkantjes in het deeg of steek er met kleine koekvormpjes leuke koekjes uit. Schuif het bakpapier met de vierkante deegplak of de losse koekjes op een rooster en zet het in de oven. De koekjes goed in de gaten houden, na ongeveer 20 minuten zijn ze al klaar. Als ze goudbruin zijn haal je het rooster uit de oven en laat de koekjes even afkoelen. Haal voorzichtig de koekjes los uit het vierkant. Heerlijk met een rozenhoning.

Eetbare Schoonheid, €39,95 via eetbareschoonheid.nl

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN