Vier het najaar met deze heilzame herfsttaart met seizoensfruit

by Natalja de Vos 23.09.2017

Afgelopen vrijdag is de herfst officieel begonnen. Geen betere manier om de komst van een nieuw seizoen te vieren dan met een kop kruidenthee én een flink stuk taart. Deze heilzame herfsttaart zit bomvol superfoods en maak je zonder oven.

Recept uit Superfoods: Heilzame herfsttaart met seizoensfruit

Afgelopen vrijdag vond de herfstequinox plaats (equinox is Latijn voor ‘gelijke nacht’). Om precies 20.02 uur Nederlandse tijd stond de zon loodrecht boven de aarde en maakte de zomer plaats voor de herfst. En als je het ons vraagt is de komst van een nieuw seizoen een moment om te vieren.

Dankfeest

Het herfstfeest – ook wel Mabon genoemd – zoals dat door de eeuwen heen gevierd wordt, is een dankfeest voor de laatste oogst. Met de komst van Mabon breekt een nieuwe periode aan. Je mag ontspannen en uitrusten van al het werk dat je de afgelopen tijd hebt verricht. Het is de tijd van het jaar om je los te maken van de waan van de dag en je klaar te maken voor de donkere maanden die er aan zitten te komen. Het is ook een goed moment om je eigen persoonlijke oogst van het afgelopen jaar te inventariseren én de oogst van het land te verwerken is een heilzame herfsttaart. Het perfecte recept vonden we in Superfoods – Het handboek.

SuperSweet

Biotona SupersweetHet geheim van deze heerlijk zoete taart zit ‘m een eetlepel Biotona SuperSweet. Dit is een 100% biologisch alternatief voor geraffineerde suiker.  De basis van dit poeder is kokosbloesemsuiker. Dit is bruine, karamelachtige suiker die artisanaal (door langzaam koken) wordt bereid uit het witte, mierzoete sap van de kokosbloesems dat hoog in de bomen wordt geoogst. Kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index (35) en levert energie zonder grote pieken in je suikerspiegel te veroorzaken. Het ingenieuze SuperSweet poeder zit verder bomvol nutriënten en bevat raw lucumapoeder van Peruviaanse vruchten. Dit lucumapoeder heeft een heerlijk zoete smaak en wordt al duizenden jaren door lokale stammen gebruikt als natuurlijke zoetstof en vanaf nu kun je ‘m ook in je eigen keuken gebruiken ;-).

ingrediënten voor één taart

Voor het deeg:
2 eetlepels walnoten
2 eetlepels cashewnoten
1 eetlepel hennepzaad
1 eetlepel chiazaad, geweekt in 2 eetlepels water
4 dadels
2 eetlepels cranberries
1 eetlepel Biotona Bio SuperSweet
een snuf zeezout
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel Biotona Superfibres

Voor de vulling:
150 g zure room (In plaats van zure room kun je ook ricotta, cottagecheese of plantaardige room gebruiken)
geraspte schil van 1 limoen
1 eetlepel Biotona Bio SuperSweet
1 bakje blauwe bessen en 1 bakje bramen

En zo maak je ‘m

Doe de walnoten, de cashewnoten, het hennepzaad en het chiazaad in de keukenmachine en maal fijn. Voeg er de rest van de ingrediënten voor het deeg aan toe en mix. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van ongeveer 4 millimeter. Vul een grote of meerdere kleine taartvormen met het deeg. Bekleed ze eerst met bakpapier zodat je de korst er goed kunt uithalen. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Klop de koude zure room op met de limoenzeste en de Biotana Bio Supersweet tot hij indikt. Schep de limoencrème op de taartbodem en werk af met de bessen en bramen Rasp er eventueel nog wat limoenzesde over en klaar ben je! Laat de herfst maar komen…

Win: 3 x Superfoods- Het handboek t.w.v. €30

Superfoods kookboekWe weten allemaal hoe belangrijk gezond eten is. Maar wat betekent ‘gezond’ en krijgen we door ons huidig voedingspatroon wel alle essentiële voedingsstoffen binnen? Superfoods – Het handboek vertelt je op een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is, waarom een gezond voedingspatroon belangrijk is en waarom het interessant is om je dagelijkse dieet aan te vullen met superfoods. Heel wat mensen hebben geen idee hoe superfoods kunnen gebruikt worden en waar ze goed voor zijn. In dit boek worden alle verschillende Biotona superfoods onder de loep genomen en uitgelegd wat ze zo heilzaam maakt. Om meteen zelf aan de slag te kunnen, hebben enkele bekende chefs, waaronder Gert De Mangeleer, Sofie Dumont en Peter De Clercq, hun lekkerste recepten met superfoods toegevoegd aan dit handboek. Van een eenvoudige smoothie naar een chique feestmaaltijd.

Wil je graag kans maken op dit handboek? Dan vragen we je twee dingen te doen:

1) Volg ons op Instagram
2)Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Je naam*

Je e-mailadres*

Schrijf mij ook in voor de nieuwsbrief

Binnen een week krijg je te horen of je gewonnen hebt. Succes!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN