Recept: feel good chocolade cheesecake voor een grauwe herfstdag

by Natalja De Vos 20.10.2017

Pure chocolade, blauwe bessen en cheesecake. Moet er nog meer gezegd worden?  Deze feel good taart doet je het grauwe herfstweer als bij toverslag vergeten. Daarbij is ie lekker luchtig waardoor je met gemak twee stukjes op krijgt. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig om ‘m te maken!

Recept uit Puur Pascale 2: feel good chocoladecheesecake

Wij weten het zeker: dit is een cheesecake die elke chocoladeliefhebber tevreden zal stellen. Het recept komt uit het kookboek Puur Pascale 2 waarin je nog 79 andere fantastische recepten vindt. Een kleine tip voordat je de keuken in duikt: door de chocoladestukjes direct onder het beslag te mengen en niet eerst te smelten, krijg je een veel intensere smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

200 g donkere chocolade
400 g mascarpone
4 biologische eieren
75 g kokosbloem (een glutenvrije meelsoort gemaakt van gedroogd en zeer fijngemalen kokos)
50g kokosbloesemsuiker

Tools
een ovenschaal
boterpapier

Zo maak je ‘m

Hak de chocolade grof en klop de mascarpone luchtig. Meng de eieren met de suiker, meng de kokosbloem onder, dan de mascarpone en tot slot de grof gehakte chocolade. Leg het boterpapier in een ovenvaste schaal en giet het beslag in. Zet de chocoladecheescake een 40-tal minuten in een warme oven op 180°C, of tot je er een vork in kunt steken die er wel vochtig uitkomt maar waar geen beslag aan blijft kleven. Laat de cake eerst afkoelen voor je hem snijdt (als dat tenminste lukt ;-)). Serveer met wat blauwe bessen om de taart helemaal af te maken.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Recept uit Puur Pascale 2, €29,99, Uitgeverij Terra

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN