Happy Halloween recept: pompoen-appelsoep

by Amber Albarda 31.10.2017

Op zoek naar en simpele soep om pompoen mee op het menu te zetten? Maak dan een flinke pan pompoen-appelsoep naar een recept van voedingscoach Amber Albarda. Deze heilzame soep heeft een zachte, zoete smaak en is een aanwinst voor je gezondheid.

Halloween recept: pompoen-appelsoep met walnotenpesto

Pompoen is een van de weinige plantaardige bronnen met zo’n hoge concentratie ijzer, een zeer dynamisch mineraal dat zich razend snel door je lichaam beweegt. En precies die eigenschap maakt ijzer zo geschikt voor het transporteren van zuurstof. En die zuurstof heb je nodig om brandstoffen (suikers en vetten) om te zetten in energie. Naast ijzer bevat pompoen talloze andere vitaminen en mineralen. Bovendien heeft het een vochtafdrijvende werking en doet het je darmfunctie goed. De combinatie met de walnoot pesto is helemaal een winnaar waardoor dit een favoriet voor het hele gezin is.

Ingrediënten voor 1 pan soep

1 grote pompoen (Butternut), geschild, ontpit en in blokjes gesneden
2 uien, geschild en in grote stukken gesneden
3 teentjes knoflook, geschild
2 grote of 3 kleinere appels (Elstar, Jonagold of Jonathan), geschild, van het klokhuis ontdaan en in vieren gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 liter biologische groentebouillon, of meer als de soep te dik is
zout en vers gemalen peper of cayennepoeder naar smaak
eventueel wat rozijnen ter decoratie

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Voor de walnootpesto:

100 gram walnoten
een handje vol verse platte peterselieblaadjes
1 el (koudgeslingerde) honing
65 ml extra vergine olijfolie
versgemalen zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in grote stukken. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Meng in een ovenschaal de pompoen, uien, knoflook, appel en olijfolie, zorg dat alles met de olie bedekt is. Voeg zout en chilipoeder toe. Rooster het groente-appelmengsel 40 minuten in de oven tot het goudbruin en zacht is, schep tussentijds af en toe om.

Maak ondertussen de walnoot-pesto:
Rooster de walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan zonder olie of vet. Maal de geroosterde walnoten met de peterselie en honing in de keukenmachine tot de noten grof gehakt zijn. Voeg de olijfolie langzaam toe en pulseer nog even door, zorg dat je echt pulseert en niet simpelweg doormaalt, want voor je het weet heb je notenpasta in plaats van pesto. Breng daarna op smaak met zout en peper.

Vervolg met het groente-appelmengsel:
Pureer de pompoen in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Roer de puree door de bouillon. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep nog te dik is. Proef en breng op smaak met meer zout en/of chilipoeder.

Serveer met walnootpesto.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN