Recept uit Pip & Nut met crap free pindakaas: pittige pastinaaksoep

by Natalja De Vos 17.10.2017

Doe ons maar een hele pan van deze wonderschone creamy soep! Pip & Nut, een crap free pindakaas company uit Engeland, maakte het kookboek “The Nut Butter”. Waarin elk recept een unieke twist krijgt door er één (of twee of meer) lepels pindakaas door te roeren. Deze pittige pastinaaksoep sprong er bij ons uit vanwege het fijne beeld en de verrassende combinaties. Enjoy! 

Recept uit Pip & Nut met crap free pindakaas: pittige pastinaaksoep

Warme, voedzame en snelle recepten zijn nodig als het buiten kouder wordt. Deze soep laat je huis heerlijk ruiken en is zó klaar. Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met groenten. ‘m Saai gaan vinden is dus zo goed als onmogelijk.

Ingrediënten voor 1 liter soep

3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
1 rode ui, zonder schil, in vieren
2 tenen knoflook, gepeld
2,5 centimeter gember
720 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosroom
Snufje chilipoeder
2 theelepels komijn
30 gram korianderblaadjes

Toppings
1 eetlepel geschaafde kokos
1 eetlepel pompoenzaad
Geraspte schil van 1 sinaasappel
15 gram gehakte koriander
Zeezout en verse gemalen zwarte peper

Zo maak je de pittige pastinaaksoep

Pip&Nut pastinaaksoep

Verwarm de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en doe de pastinaken, ui, knoflook en gember erin en rooster het 20 minuten. Door de pastinaken van tevoren te roosteren, karamelliseren ze een beetje en dat geeft deze soep een extra boost. Maak intussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen en ze op smaak te brengen met peper en zout. Dan is dat al klaar. Vervolgens doe de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en blitz het door elkaar. Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg ze bij de bouillonmix in de blender. Mix de hele boel nog 1-2 minuten op een gemiddelde hoogte tot je een gladde soep hebt. Voeg een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is. Serveer in kommetjes, doe de topping erboven op.

Crap free pindakaas en amandelpasta

Pip & Nut pindakaas en amandelpasta

Pindakaas en amandelpasta’s zonder rotzooi. Dat is waar de producten van Pip & Nut (verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Deen Supermarkten) voor staan. Het is daarnaast ook het secret ingrediënt van deze soep. De natuurlijke notenpasta’s zijn vrij van conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker of palmolie. Geroosterde noten, een beetje zeezout, that’s all. Geen palmolie betekent dat je soms even moet roeren, omdat de olie zich kan scheiden van de pasta. Maar het scheelt natuurlijk ook een berg onverzadigde vetten die niet goed voor je zijn ;-). Verkrijgbaar in drie soorten pindakaas (smooth, crunchy en crunchy maple) en twee soorten amandelpasta’s (smooth en almond & coconut).

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Foto credits: Adrian Lawrence
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN