Belevingskunstwerken spotten in een Wassenaarse prachttuin

by Micha Windgassen 27.07.2017

Time for some art! Vorige week bracht onze Cultural Curator Micha Windgassen een bezoek aan het museum Voorlinden in Wassenaar. Het stond al even op haar culturele bucketlist en dit is wat ze er van vond…

Belevingskunstwerken spotten in een Wassenaarse prachttuin

Micha Windgassen, Entree, duurzaam op werkvloerMuseum Voorlinden is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het ligt op een prachtig landgoed omringd door tuinen, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De tuinen zijn ontworpen door landschapsarchitect Piet Outdolf. Over planten zegt hij: “Ik ben geïnteresseerd in de levenscyclus. In hoe planten groeien, verouderen en veranderen. Net als een huwelijk.“ Dat vind ik zo’n mooie uitspraak.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Voorlinden museum wassenaarHet museum heeft een vaste collectie met zogenoemde ‘belevingskunstwerken’ die je moeilijk kan beschrijven, maar moet ondergaan. Zoals de sculptuur “Open Ended” van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra. Zes gewelfde stalen platen die samen een doolhof vormen van 4 meter hoog, 18 meter lang en 7 meter breed. Vanaf elke plek zie je er iets anders in. En het zwembad midden in het museum, waarvan ik al menig selfie op m’n Facebook tijdlijn voorbij heb zien komen, is ook een aparte gewaarwording. 

43 kunstwerken om te onthaasten

Maar de tentoonstelling “De tussentijd” is me het meest bijgebleven. Zoals ze het zelf mooi omschrijven “Deze tentoonstelling nodigt de bezoeker uit te onthaasten tussen 43 kunstwerken uit verschillende perioden, stijlen en stromingen, die een nieuwe frisse blik op de omvangrijke gevarieerde verzameling geven. Tegenwoordig vliegt de tijd; alles gaat snel en de klok dicteert ons leven. Museum Voorlinden drukt even op pauze”. Daar heb ik zelf niets meer aan toe te voegen; Go check it out :-).

p.s: De museumshop  van museum Voorlinden is één van de leukste waar ik sinds tijden ben in geweest. Na afloop stond ik maar liefst 3 cadeautjes af te rekenen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN