Food of the Gods: over de mystieke kant van chocola en de transformerende kracht van cacao

by Karlijn Visser 11.09.2017

Kun je maar niet van chocola afblijven? Dat zou weleens te maken kunnen hebben met de mystieke krachten van cacao. Want hoe rauwer en puurder deze is, hoe groter het transformerende effect op lichaam, mind en ziel. Niet voor niets stond cacao in oude culturen bekend als Food of the Gods. Het is een natuurlijke hart opener die je mooie wijze inzichten kan geven. 

Food of the Gods: over de mystieke kant van chocola en de transformerende kracht van cacao

Michelle van Coeverden is een cacao junkie bij uitstek. In haar urban temple Mahara in Amsterdam organiseert ze regelmatig cacao ceremonies en vliegen de repen, hartjes en bijzondere bonbons van chocola over de toonbank. Wat er zo mystiek is aan voornamelijk rauwe cacao legt ze je graag uit.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Wat is er zo mystiek aan cacao?

Michelle: Cacao wordt vanuit oude culturen gezien als ‘Food of the Gods’. Je vindt de cacaoboom voornamelijk in Zuid- en Midden-Amerika, waar de Inca en Maya tradities al heel lang met deze heilige boom werken. De Inca’s bijvoorbeeld zagen de cacaoboon als hun eigen goud. Het werd ingezet als ruilmiddel, als offer voor de goden, als medicijn maar zeker ook als voeding vanwege de hoge kwalitatieve voedingswaardes. Vanuit weer een andere hoek wordt cacao gezien als ‘Ascentionfood’. Zoals je ziet gaan cacao en mystiek dus heel goed samen. Het mystieke pad laat zien dat je op verschillende manieren een vorm van eenheid probeert te ervaren met hetgeen dat is. Dit staat in contact met het hart en de ervaring die het ons geeft om tot meer inzicht te komen. Cacao is een echte hart opener. Het laat jou niet alleen zien wat de mogelijkheden zijn, ook beantwoordt het vragen en laat jou als ziel het werk zelf doen. Pure Mystical Food!

Hoe werkt cacao verder in op onze body, mind en soul?

Michelle: Cacao heeft een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en mineralen waaronder ijzer, magnesium en koper. Deze ontspannen het lichaam en zorgen ervoor dat alles in je lijf naar de juiste plek vervoerd wordt. Daarnaast is cacao rijk aan antioxidanten, waardoor het je lichaam en daarmee ook meteen je geest ontgift. Het effect van de geur en smaak van cacao is transformerend als je cacao bewust als healing medicine inzet. Ik werk nu bijna 5 jaar met de cacaoboom. Niet als in het consumeren van chocola. Maar als medicijn, voeding, als offer in een ceremonie of als ruilmiddel (want ik voel me stiekem soms wel een beetje een cacao dealer haha). Mahara is inmiddels uitgebloeid tot The house of raw cacao.

Lovechock, cacao

Heeft elke soort chocola een helend effect als je het met de juiste intentie eet, of heb je een bepaalde soort nodig?

Michelle: In zekere zin kan je met een juiste intentie heel ver komen. Het zal altijd wel een inzicht geven of heling waar kan en nodig is. Voor mij is de kwaliteit belangrijk. Ik wil graag weten of de cacaoboom wel met liefde verzorgd is. Niet alleen voor degene die de cacao consumeert, maar ook voor het welzijn van aarde en alle mensen die bij het maakproces betrokken zijn. Ik ben altijd op zoek naar de meest verfijnde cacao. De cacao die ik voor de ceremoniën gebruik komt uit Guatemala, deze laat ik overkomen via Cacao Shaman Keith. Naast dat de bron van de cacao zuiver moet zijn, gebruik ik cacao het liefst rauw. Wanneer de cacao niet bewerkt is en dus rauw, dan zijn alle voedingsstoffen nog intact en zo kan je beter het gewenste effect bereiken. Denk hieraan aan de mineraal huishouding en het effect van het anti-oxcidant proces op lichaam en geest. Een leven zonder cacao kan ik me niet voorstellen. Het heeft in mijn leven zoveel deuren geopend en mooie inzichten gegeven. Definitley Food of the Gods!

Ben je benieuwd hoe je naar de taal van je eigen intuïtie leert luisteren? Kom dan naar ons tweedaagse seminar op 23 & 24 september dat we organiseren in samenwerking met Baptist de Pape van The Power of the Heart en onder andere Lovechock. Dit vanwege de kracht van rauwe cacao om als ‘heart opener’ te dienen. Tickets en meer informatie vind je hier. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN