Het beste uit Kyra’s Kitchen gebundeld in vegan kookboek

by Karlijn Visser 09.06.2017

Kyra kookt onder andere voor Yoga Magazine, Happinez en Elle Eten. Haar lekkerste veganistische recepten uit Kyra’s Kitchen zijn nu gebundeld in haar nieuwste kookboek Vegan. Allemaal plant based. En het leuke is dat Kyra niet meelift op een hype maar al jaren op deze manier eet. Meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen. Deze simpele pitapizza’s zijn gauw klaar en wat ons betreft een voedzame basis. Aangevuld met een frisse groene salade met avocado is je maaltijd compleet. Enjoy! 

Het beste uit Kyra’s Kitchen gebundeld in vegan kookboek

Vegan Kyra, kookboekKyra is natuurgeneeskundig therapeut en plant based chef en fotograaf. Kyra: “Ik eet plantaardig, maar leef niet 100% vegan. Ik eet voornamelijk planten, maar gebruik ook biologische rauwmelkse kefir van koetjes die gras en kruiden mogen grazen, biologisch dynamische ghee en lokale rauwe honing van een imker die ik ken. Ik draag biologisch katoen, linnen, cupro en lyocell. Maar ook wol, plantaardig gelooide leren schoenen en zijde van ‘groene’ merken en makers. Als ik mijn eet- en leefstijl zou moeten omschrijven zou ‘love & respect’ het beter omschrijven dan vegan. Ik kies voor duurzame, eerlijke, biologische geproduceerde producten. Gemaakt vanuit liefde en respect voor mezelf en de planeet, inclusief al zijn bewoners, waarop we leven”. Heel holistisch dus :-).

Ingrediënten zomerse pittapizza

Voor: 4 pitapizza’s
Tijd: 15 minuten

Pizza
4 volkoren pitabroodjes

Paprika tapenade
1 grote rode paprika
4 zongedroogde tomaatjes, geweekt in heet water
1 hand cashewnoten, geweekt in heet water
2 el extra vergine olijfolie
2 tenen (gepofte) knoflook
2 grote snuffen zeezout

Topping
vegan, Kyra de vreeze
2 handen rucola of postelein
20 (kalamata) olijven, in ringen
1 kleine rode ui, in ringen
1 hand verse basilicum
1 handje pijnboompitten, geroosterd
Zeezout en zwarte peper, naar smaak

Bereiding
Maak de spread door alle ingrediënten met behulp van een blender tot een romige spread te maken. Snijd de tomaten in partjes en de olijven in ringen. Rooster dan de pita broodjes gedurende een paar minuten in de broodrooster en bestrijk ze met de tapenade. Maak ze af met de topping.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Vegan, Kyra de Vreeze, €18,99, uitgeverij Kosmos. Verkrijgbaar via Bol.com.

  • Vond je dit een leuk artikel? Deel het via:

You may also like

NIEUWSBRIEF
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story. We houden je op de hoogte!
INSCHRIJVEN