Mediterraans recept: voedzame kikkererwten tzatziki met gegrilde biokip

by Natalja De Vos 09.02.2018

Op Wereldbonendag vieren we met zo’n 40 landen over de hele wereld het bestaan van ‘de boon’ en al zijn goede, gezonde en duurzame eigenschappen. Als er iemand is die vandaag de slingers ophangt is het De Blije Boon: een samenwerkingsinitiatief van bonenfabrikanten en gezondheidsinfluentials. Want hoewel de afgelopen jaren in de Nederlandse huishoudens steeds vaker bonen op het menu stonden, is er nog veel werk te doen voor de boon. Gemiddeld eten we eens in de 3 weken peulvruchten. Terwijl het advies is om dit wekelijks te doen. Daarom dit Mediterraanse recept van voedzame kikkererwtentzatziki met gegrilde biokip.

Mediterraans recept: voedzame kikkererwten tzatziki met gegrilde biokip

Er bestaan meer dan 1.000 soorten bonen. En no worries, die gaan we echt niet allemaal opsommen. Maar stuk voor stuk zijn ze een belangrijke bron van eiwitten en vezels, die een hoofdrol spelen binnen het spijsverteringsproces. Daarom het idee: schep eens wat kikkererwten door je tzatziki (zelfgemaakt of niet) en je verhoogd de voedingswaarde in een split secondKikkererwten bevatten veel fosfor en ijzer. Ze werken bovendien als een antioxidant en zijn nuttig voor een goed functionerend bloedvatenstelsel, en daarmee voor je hart. Kikkererwten en haar broeders en zusters uit de peulvruchtenfamilies houden je aderen soepel.

Ingrediënten

1 blik kikkererwten (310 g)
4 st biologische kipfilet
1 el gedroogde oregano
1 komkommer
1 teentje knoflook, geperst
4 dl Griekse yoghurt
1 el citroensap
½ rode ui, fijngehakt
1 handvol dille, fijngehakt
6 muntblaadjes, fijngehakt
olijfolie
zout & zwarte peper

Bereiding kikkererwtentzatziki met gegrilde bio kip

Halveer de kipfilets in de lengte, zodat de kip minder gaartijd nodig heeft. Marineer ze met olijfolie, oregano, peper en zout. Laat de kip 15 minuten rusten. Hak ondertussen de ui, dille en munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte en schraap, door middel van een eetlepel, de zaden weg. Snijd vervolgens de komkommer in blokjes. Meng de komkommer met de yoghurt, ui, citroensap, knoflook, kruiden en kikkererwten in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Grill de kip ca. 12 minuten in een hete grillpan. Serveer de kip met de zelfgemaakte tzatziki en geniet van het zonnetje op jouw bord.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN