Met deze simpele Japanse methode heal je jezelf met je handen

by Evelyn van Hasselt 12.08.2017

Emotionele én lichamelijke klachten direct verlichten door het vasthouden van je vingers? Met Jin Shin Jyutsu schijnt het te kunnen. Volgens deze Japanse genezingsmethode staat elk van je vingers in directe verbinding met twee organen en een aantal emoties. Hoe je jezelf kunt leren healen lees je hier.

Jin Shin Jyutsu: met deze simpele Japanse methode heal je jezelf

Je hand automatisch laten rusten op je buik als je kramp hebt. Intuïtief plaats je je handen vaak al op zere plekken. Volgens de Japanse genezingsmethode Jin Shin Jyutsu doe je dit om energiestromen in gang te zetten. De eeuwenoude leer vertelt je dat elk van je vingers in directe verbinding staat met twee organen en meerdere emoties. Door drukpunten op je vingers aan te raken zou je gerelateerde lichamelijke ongemakken of mentale dipjes kunnen verlichten. Of je er instrumenten voor nodig hebt? Nope.

Aan het werk

jin-shin-jyutsuOmsluit de desbetreffende vinger met je (andere) hand en houd de vinger vast gedurende 3-5 minuten. Dat is beste een tijdje, dus waarom er niet meteen een mini meditatie van maken?! Concentreer je terwijl je dit doet op je ademhaling. Het maakt niet uit of je met de vingers van je rechter of linkerhand begint. Wissel af en toe wel af in het kader van de balans. Herhaal dit voor het beste resultaat een paar keer per dag. Jin Shin Jyutsu is een zachte manier om weer in balans te komen. Maar welke vinger staat dan in verbinding met welke emoties en organen? En welke symptomen kun je dan concreet verlichten?

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

1) Duim

Laten we beginnen bij de duim. De duim hoort bij de maag en de milt. En de emoties: angst en depressie. Wanneer je het energiepunt in de duim activeert kun je buikpijn, huidproblemen, hoofdpijn en nervositeit verlichten.

2) Wijsvinger

De wijsvinger staat in verbinding met de nieren en de blaas. De emoties, horend bij deze vinger, zijn teleurstelling en verwarring. Gerelateerde klachten die je kunt verhelpen zijn spierpijn, rugpijn, kiespijn en problemen met de spijsvertering.

3) Middelvinger

Dan de middelste vinger. Deze hoort bij lever en gal. En de emoties besluiteloosheid en woede. Met het vasthouden van deze vinger kun je menstruatiepijn, problemen met het gezichtsvermogen, vermoeidheid en migraine verminderen.

4) Ringvinger

De ringvinger hoort bij longen en dikke darm. De ringvinger kan je helpen bij emoties zoals verdriet, angst voor afwijzing en negativiteit. En bij lichamelijke klachten zoals problemen met ademhaling en darmklachten. Maar ook eczeem of andere huidaandoeningen.

5) Pink

Dan de kleinste vinger: de pink. Deze staat in verbinding met het hart en de dunne darm. Heb je last van je keel? Een opgeblazen gevoel? Of voel je je even niet zo zelfverzekerd en zelfs nerveus? Dan kun je het beste aandacht besteden aan deze vinger.

Meer lezen over de kracht van aanraking? Lees hier waarom fysiek contact met anderen zo ontzettend belangrijk voor je is.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN