Jimmy’s Jukebox competition: Tibetaanse folk muziek wint!

by Eva Alberda 08.04.2017

Met het nieuwe jaar had de Jimmy Nelson Foundation ook een nieuw voornemen: het was tijd voor een themesong. In de zoektocht naar ‘Jimmy’s Jingle’ werden muzikanten van over de hele wereld uitgenodigd om hun themesong voor de stichting van de beroemde fotograaf Jimmy Nelson te componeren en muziekervaringen te delen. De Jimmy Nelson foundation ondersteunt bijzondere projecten die bijdragen aan het behouden van culturele diversiteit. 

Jimmy’s Jukebox competition: Tibetaanse folk muziek wint!

De Jimmy Nelson foundation werd verrast met heel veel creatieve en diverse inzendingen voor de muziekcompetitie. Zie hieronder de winnaar van deze muziekcompetitie. So sit back, listen and enjoy!

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

TECHUNG – ‘AUSPICIOUS MOON – TASHI PAI DAWA’

Techung is een Tibetaanse folk/freedom zanger. Hij heeft grote bekendheid verworden door samenwerkingen aan te gaan met Philip Glass, Iggy Pop, Patty Smith en nog vele anderen. Zijn laatste optreden was tijdens het Tibetan Freedom Concert, waar hij samen speelde met de Beastie Boys, U2 en REM. Afgelopen jaren heeft hij ook de opening van de Dalai Lama verzorgt wanneer hij publieke sprak.

Het eigentijdse nummer ‘Auspicious Moon – Tashi Pai Dawa’  is in samenwerking met Kitt Walker gecomponeerd.  Auspicious Moon heeft een oost-Tibetaanse Kham stijl. Er wordt in het nummer vertelt over het eren van de maan, het bidden tot de spirituele teachers van Tibet en het erkenning van het belang van de inheemse volkeren over de gehele wereld. Het oosten van Tibet is bekend om zijn Khampa warriors en natuurlijk het Himalaya gebergte wat een onuitwisbare invloed heeft gehad. Deze karakteristieken komen terug in het nummer. Zo wordt er gebruik gemaakt van de Tibetaanse fluit en wordt er op de traditionele Inuit manier (via de keel) gezongen. Meer weten? Check dan Techung’s website voor meer info.

 

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Een bijdrage leveren

Spreekt de Jimmy Nelson Foundation je aan en wil je zelf een bijdragen leveren? Dat kan door te doneren óf een project op te zetten. Op jimmynelsonfoundation.com vind je alle informatie.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN