Holistisch autorijden doe je zo

by Evelyn van Hasselt 05.10.2017

Hoe minder bezittingen hoe minder zorgen. Het was de lijfspreuk van mijn vader. Grappig genoeg lijken steeds meer mensen in te zien dat materie lang niet altijd zaligmakend is. Het is een trend die aan kracht toeneemt en ruimte maakt voor toffe initiatieven zoals een duurzaam autodeelproject dat vandaag werd gelanceerd in Amsterdam: IONIQ Car Sharing.

Holistisch autorijden doe je zo

Woon je in Amsterdam? Dan heb je ze misschien al zien rijden: 100 elektrisch aangedreven Hyundai IONIQ’s. Vanaf vandaag kan elke Amsterdammer – of bezoeker aan de hoofdstad – gebruik maken van deze duurzame auto’s. Om een ritje te maken naar de IKEA. Of wat dacht je van een frisse neus halen aan het strand? Mét je vriendinnen want de IONIQ heeft een actieradius van 200 kilometer en biedt plaats aan 5 personen. Het enige wat je hoeft te doen is de IONIQ Car Sharing app downloaden, je aanmelden, een auto in de buurt zoeken en binnen 5 minuten ben je en route. Je betaalt € 0,25 per minuut en €12 voor een uur. De auto een hele dag gebruiken? Het dagtarief is €60.

Car sharing = stressvrije mobiliteit

Car sharing is bedoeld voor mensen die snel, efficiënt, betaalbaar en duurzaam mobiel willen zijn wanneer zij dat nodig hebben. Deze vorm van mobiliteit past erg bij de tijd waarin we leven. Steeds meer mensen zien in dat het hebben van bezittingen stress veroorzaakt. Een auto delen stelt je vrij van allerlei kosten én verantwoordelijkheden die je als auto bezitter hebt. Als je het ons vraagt staat car sharing voor mobiliteit van de toekomst. En dat is een toekomst waar we reikhalzend naar uitkijken. Want denk je eens in wat er allemaal mogelijk is als er straks alleen nog maar schone, elektrische auto’s over de snelwegen zoeven? Kan de A10 dan een prettige verblijfplek worden die als een groene ader door de stad loopt? Als het aan de TU Delft ligt wel. In februari publiceerde de universiteit ‘Snelweg x stad’. In dit boek staan allerlei ontwerpen voor stedelijke ringwegen na 2030 wanneer onze snelwegen enkel nog maar worden bereden door (gedeelde) elektrische auto’s. Drinken we straks een koffietje in het gras naast de A10.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN