Comfort food voor een grauwe herfstdag: zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten

by Natalja de Vos 10.10.2017

Nu de herfst is begonnen, heeft Evelyn het over niets anders dan de soep van de Amsterdamse soepwinkel Soup en Zo. Woon je niet in de hoofdstad, maar ben je wel een soepfanaat? Dan heb je geluk want de drie lekkerste recepten van Soup en Zo mogen we delen op Holistik. We beginnen met Evelyn’s favoriet: de zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten. Het ideale comfort food voor een grauwe herfstdag.

Oppepper tijdens de herfst: Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Soup en Zo heeft drie vestigingen in het centrum van Amsterdam: in de Spiegelstraat, de Van Baerlestraat en in de Jodenbreestraat. Alle soepen worden er dagelijks vers bereid onder leiding van een chef-kok. De soepjes van Soup en Zo zijn zó populair dat ze hebben besloten hun beste recepten te bundelen in het kookboek SOEP. Ook het recept voor de zoete aardappelsoep komt uit dit boek.

Hero van deze soep: zoete aardappel

Zoals de naam van de soep al verraadt, is het belangrijkste ingrediënt zoete aardappel. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel helemaal geen familie van de aardappel. Het is eigenlijk een knolgewas, afkomstig van een plant uit de windefamilie. Zoete aardappel zit bomvol vitamine C die goed is voor onze bijnieren. Deze kleine kliertjes produceren meer dan 50 hormonen dus ze voldoende voeden is van groot belang. Naast de vitamine C boost die je krijgt van dit knolgewas, bevat zoete aardappel veel meer antioxidanten dan normale aardappels. Antioxidanten strijden dagelijks tegen de vrije radicalen in ons lichaam en beschermen ons tegen hart- en vaatziekten.

Voor 4 personen
40 ml zonnebloemolie
1 middelgrote ui, grof gesnipperd
1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
½ rode Spaanse peper, grof gesneden
2 tenen knoflook, grof gesneden
1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
800 ml water
75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
sap van ½ limoen
zeezout
koriander, fijngesneden, om te garneren
cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

Zo maak je ‘m
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

Win: 3 x het kookboek Soep t.w.v. €16,99kookboek Soep Soup en Zo

Begint je maag te knorren na het lezen van dit artikel? Zijn je vingers aan het kriebelen om zelf aan de slag te gaan? Dan hebben wij goed nieuws! We mogen 3 lezers gelukkig maken met het kookboek SOEP van Soup en Zo.

Wil je graag kans maken op dit kookboek? Dan vragen we je twee dingen te doen:

1) Volg ons op Instagram
2)Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Je naam*

Je e-mailadres*

Schrijf mij ook in voor de nieuwsbrief

Binnen een week krijg je te horen of je gewonnen hebt. Succes!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Soep, van Soup en Zo, €16,99 via Kosmos Uitgevers.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN