Celine Brinkgreve vertelt: dit is hoe sisterhood en ondernemerschap bij Deblon Sports samen gaan

by Karlijn Visser 07.02.2018

Celine Brinkgreve (31) is een van de founders van Deblon Sports, dat ze 4 jaar geleden samen met haar compagnon Marjolein Buss oprichtte: een boutique merk gespecialiseerd in luxe sportkleding voor vrouwen. En geloof ons: ook buiten de gym of naast de yogamat kun je daarin met een gerust hart gespot worden. Het is zelfvertrouwen dat Celine wil meegeven aan iedere vrouw die het nodig heeft. Iets waar haar outfits zeker aan bijdragen. Tijd om deze lovely lady beter te leren kennen in onze rubriek ‘Duurzaam op de Werkvloer’. 

Celine Brinkgreve vertelt: dit is hoe sisterhood en ondernemerschap bij Deblon Sports samen gaan

Zelf zijn we dol op de stijlvolle leggings met liftend ‘bil’ effect van Deblon Sports. Dan sta je toch net iets relaxter op de loopband of in downward-facing-dog… Maar ook hun tops, vestjes en sport-bh’s zijn parels voor het oog. Celine is het creatieve brein achter het merk en bedenkt al seizoenen lang achter elkaar toffe creaties. Celine: “Binnen Deblon Sports ben ik verantwoordelijk voor de ontwerpen en de productieprocessen van onze collectie. Wat ons merk bijzonder maakt is dat we Fair Trade produceren in Brazilië: gemaakt voor vrouwen door vrouwen. Daarnaast willen dat vrouwen zich mooi en trots voelen als ze ons merk dragen. De leggings in het bijzonder geven daarom flink support en hebben het inmiddels bekende liftende ‘butt’ effect. Wij vrouwen zijn vaak extreem kritisch over onszelf en daaruit kan een vertekend zelfbeeld ontstaan. Zonde en nergens voor nodig!”

Zijn jullie eigenlijk bezig met duurzaam ondernemen?

Deblon SportsCeline: “We zijn heel trots op ons Fair Trade productieproces. Maar eerlijk? Ik vind dat duurzaam ondernemen eigenlijk een randvoorwaarden zou moeten zijn in elk bedrijf. Na een leuk creatief proces worden onze items in Brazilië met veel liefde geproduceerd door vrouwen in een naai-atelier. Allemaal zijn ze gemaakt van authentiek Braziliaanse stoffen. De producten blijven ook nog eens jaren mooi. Je kunt je er echt aan hechten zonder dat je om de zoveel maanden een nieuwe sportlegging hoeft aan te schaffen. Daar zit ‘m ook een stukje duurzaamheid in, en het stimuleert consuminderen”.

Kun je iets vertellen over jullie collectie die nu in de boutique hangt?

Deblon SportsCeline: “De nieuwe Deblon-collectie is een mooie afspiegeling van de kern van ons merk. Verwacht classy designs en een vrouwelijke touch gemaakt van luxe materialen. De print-leggings zijn een hot item: ze geven veel support en zijn exclusief doordat we ze in een slechts kleine oplages produceren”. Kijk voor meer informatie en de online shop op deblonsports.com, of ga eens langs in de boutique aan Willemsparkweg 160 in Amsterdam.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN