Contributor

Hanny Roskamp

Hanny Roskamp

Mijn eerste scheikundeles was liefde op het eerste gezicht. Niet vanwege de chagrijnige, bekakte kinderhater van een leraar. Nee, ik viel als een blok voor moleculen en atomen. Voor sommige mensen is alles liefde… voor mij is alles chemistry. Het eitje dat in je pan transformeert van doorzichtig naar wit, je favoriete parfum en de smerige zweetlucht van je buurman, giftige, kleurige en medicinale planten, de neurotransmitters in je brein die je blij maken of boos, de benzine in je auto, het paracetamolletje tegen de buikpijn, de plastic soup in de stille oceaan en de paarse kool die verandert in rozerood als je er een scheutje azijn bij doet (mijn favoriete chemische reactie).

Toverkracht

Dus ik ging chemie studeren, het laboratorium in met een Harry Potter-brilletje op en een lange witte stofjas aan. Daarna vond ik een baan bij een groot bedrijf. Maar de meeste bedrijven zetten de chemie in tegen de natuur. Alles voor het geld. Dat brak mijn hart. Ik wilde geen misbruik laten maken van mijn toverkracht en ging weg. Na een tijdje rommelen vond ik mezelf opnieuw uit. Ik ging schrijven voor de kost. Over de chemie in de natuur. Over voeding, planten, vitamines en gezondheid. En dat doe ik nog steeds. Want voor alles blijf ik een alchemist die H2O ziet als ze water drinkt en die lood wil veranderen in goud.

Auteur van: Check je houdbaarheid / De dronken vegetariër / De houdbare vrouw / Wie mooi wil zijn moet slim eten

Fotocredit: Yasmijn Tan

    Volg Hanny Roskamp ook via

BERICHTEN DOOR Hanny Roskamp

NIEUWSBRIEF
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story. We houden je op de hoogte!
INSCHRIJVEN