Contributor

Arno Roelofs

Arno Roelofs is Acupuncturist en Analytisch therapeut volgens Carl Jung. Hij is docent en medeoprichter van JUNGacademie Nederland; de 3- jarige opleiding tot Analytisch Therapeut volgens Carl Jung. Arno Roelofs is tevens schrijver van het boek “De Psychologie van Acupunctuur” (uitgever Ankh-Hermes, 2010)

Door zijn bijna 30 jaar praktijk ervaring heeft hij een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. Hij ziet zichzelf vooral als een man van de praktijk en wil zijn ervaring met anderen delen. Het gaat hem vooral om bewustwording van lichaam én psyché.

Hij is oorspronkelijk opgeleid tot klassiek acupuncturist volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Al snel miste hij de psychologische kant binnen de TCM. “De oude Chinezen kenden geen psychologie zoals wij die nu kennen. Dat komt doordat de psyché van ons ‘moderne’ extraverte westerling een heel andere ontwikkeling doormaakt dan die van de oude chinezen. Daarnaast hebben we door alle maatschappelijke veranderingen met heel andere psychische problematiek te maken. Toch kunnen we de beeldende taal van de oude Chinezen gebruiken om te begrijpen wat zich diep in de psyché bevindt.” Aldus Arno Roelofs

In zijn boek “De Psychologie van Acupunctuur” legt hij een verband tussen acupunctuur en de psychologie van Carl Jung (1875-1961), door gebruik te maken van de beeldende taal van zowel de oude chinezen als Carl Jung. Hij combineert zijn psychologische kennis van de psyché met die van de TCM. Hij geeft hierover workshops en nascholing aan acupuncturisten. Daarnaast is hij docent.

Zijn benadering van lichaam en psyché als eenheid vormen de basis voor zijn artikelen hier op Holistik. “Alles is energie of Chi” zegt hij, “Problemen met de Chi manifesteren zich zowel in lichamelijke als psychische klachten, ze vormen samen een niet te scheiden holistische eenheid.”

    Volg Arno Roelofs ook via

BERICHTEN DOOR Arno Roelofs

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN