Verwarmend recept voor een sombere dag: herfstdrank met gebakken appel en kaneel

by Evelyn van Hasselt 09.11.2017

De herfst is een bijzonder seizoen. Het is de tijd van het jaar om je terug te trekken en je langzaam klaar te maken voor de winter. Maar het is ook de tijd om je eigen persoonlijke oogst van het afgelopen jaar te inventariseren. En de oogst van het land te verwerken in heilzame herfstdrank. 

Verwenrecept: warme gebakken appel haver drink

Nu het najaar in volle gang is, schakelt je lichaam om naar een tragere herfstcyclus. En wat is er heilzamer dan daar aan toegeven? De herfst dwingt ons simpelweg om het wat rustiger aan te doen. Volg je het ritme van de natuur dan breng je de komende maanden meer tijd thuis door én duik je wat vaker de keuken in voor verwarmend comfort food. Want precies dát is wat je lijf nu nodig heeft. Koud en rauw voedsel vraagt namelijk ontzettend veel energie van je lichaam om te verwarmen en te verteren. En die energie heb je nu hard nodig om je weerstand op peil te houden. Kies in deze tijd van het jaar daarom liever voor warme maaltijden. Ontbijt met havermoutpap, lunch met een maaltijdsoep en maak ‘s avonds een stoofschotel of een fijne curry. Een heerlijke herfstdrank voor tussendoor is haver drink met warme gebakken appels. En juist die appels maken deze drank super gezond. Een bekende uitspraak is An apple a day keeps the doctor away. En reken maar dat hier een kern van waarheid in zitten want appels zitten bomvol antioxidanten zoals vitamine C en zink. Daarnaast zijn appels een bron van kalium, lycopeen, jodium en magnesium. Duik dus maar snel de keuken in :-).

Haverdrink met warme gebakken appel (2 personen)

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor 2 mokken:

400 ml biologische Provamel Haver Drink (ongezoet)
2 biologische appels
2 dessertlepels ahornsiroop
een half theelepeltje kaneel
1 dessertlepel rozijnen

En zo maak je deze herfstdrank:

Snijd de appels in kleine stukjes
Verwarm de siroop in een middelgrote pan tot er bubbels verschijnen
Voeg de stukjes appel, kaneel en rozijnen toe
Laat 2 tot 3 minuten zachtjes sudderen tot de appelstukjes zacht zijn geworden
Voeg de Haver Drink toe en verwarm naar eigen smaak
Giet de warme drank in 2 grote mokken, strooi er wat kaneel overheen en geniet!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN